Terug naar hoofdpagina

10/11/2012 Benefiet concert De Hoeksteen Leek
24/11/2010 Rotary Night of the Proms 2010
11/06/2010 Groep 8 de Starter overhandigt cheque van � 413,15
03/04/2010 Simon naar Rome.
29/03/2010 Hilde wandelt 80km voor de kinderen van Deaj
16/03/2010 Het project Kids en Bizz van de Starter doneert voor Annovyn.
30/09/2009 Gouden en zilver muntenverzameling geschonken
05/06/2009 Opbrengst DVD kamp Borgmanschool naar Annovyn
09/02/2009 Reisfonds
21/10/2008 Dagje uit
11/10/2007 Opbrengst DVD kamp Zernike naar Annovyn
04/12/2006 Sinterklaas in Workum
04/08/2006 Kinderen voor kinderen
09/09/2005 Gor krijgt pc
13/05/2005 Rommelmarkt Leek
10/05/2005 Voetballertjes in Afrika
01/03/2005 Kinderkampen Bereg
27/11/2004 Kaarten actie
01/07/2004 Fietstocht naar Santiago de Compostela
08/06/2004 Ondergoed voor de kinderkampen
13/04/2004 Handdoeken en speelgoed voor de kinderkampen
02/04/2004 Inzameling bij opening nieuwe vestiging Jegerings & Co.
20/03/2004 Honderdvijftig knuffeldieren van Mamamini.
18/03/2004 Sportief initiatief. Voorlopige tussenstand � 725.
18/03/2004 Ondermode (nieuw).
18/03/2004 Gasten camping "Meistershof" bouwen huizen in Roemeni�.
18/03/2004 Truien.
09/10/2003 Sokken


Benefiet concert De Hoeksteen Leek     Deel met je vrienden op facebook Deel met je vrienden op twitter Deel met je vrienden op Hyves tickets bestellenkaarten bestellen
Benefietconcert Leek

Zaterdag 10 November 2012 Wordt in De Hoeksteen Lindensteinlaan 1 in Leek, een Benefietconcert georganiseerd met:
Politie Orkest Noord Nederland
Chr. Mannenkoor Leek
Mannen ensemble NicHe Leek/Tolbert
In between, Leek
Duo Moniek en Mirjam Piano en Panfluit

De kaarten zijn € 10.00 te bestellen via de link op deze pagina, of via
Jur Koops, 0594 513110, email: jskoops@cmmail.nl
John Klungers, 0597 552193, email: st@annovyn.nl

Tijdens dit concert zal het PONN de wereldpremiere spelen van een speciaal voor dit concert gecomponeerd werk van de hand van de beroemde componist Johan Nijs die voor deze gelegenheid speciaal uit Belgie lomt om dit werk te dirigeren.

De volledige opbrengst wordt besteed aan opleidingsprojecten voor kinderen van Roma in Roemenie. Dit is mogelijk omdat alle deelnemers kostenloos mee doen en de gemaakte kosten door sponsors zijn betaald.
Als u niet kunt komen, maar wel wilt bijdragen dan kunt u een gift storten op bankrekening 3826.46.320 van Stichting Annovyn ovv bijdrage concert. het bedrag wordt opgeteld bij de opbrengst.

Rotary Night of the Proms 2010
Rotary Night of the Proms

Woensdag 24 November 2010 Wordt in het Geert Teis centrum in Stadskanaal een Benefietconcert georganiseerd met:
Wia Buze
Klaas Spekken
Politie Orkest Noord Nederland
Chr. Mannenkoor Albatros
De presentatie is in handen van Eva Hulscher van Radio Noord.
De kaarten zijn € 17,50 in de voorverkoop en € 20,00 aan de kassa.

11 september heeft Olly Oldhoff op Radio Drenthe in het zaterdagmiddagprogramma Casata een interview gegeven over de Roma en het benefietconcert.

Groep 8 van de Starter overhandigt cheque aan Annovyn.
Cheque

Het project Kids en Bizz van de Openbare Daltonschool de Starter in Groningen is afgerond. Groep 8a heeft de cheque met de opbrengst van � 413,15 vandaag aan de stichting Annovyn overhandigd. Wij van Annovyn zullen de cheque meenemen op ons volgende bezoek aan Deaj en daar aan de kinderen laten zien!

Simon op de fiets naar Rome.

simonnaarrome_kl 30 mei vertrek ik op de fiets naar Rome. Al zo'n jaar of tien zeg ik dat ik op de fiets naar Rome ga als ik van mijn pensioen ga genieten. Zo nu en dan las ik wat verhalen op internet van mensen die ook op de fiets naar Rome geweest zijn. In december las ik de verhalen van www.wimfaas.web-log.nl en van www.henkopweg.nl . Deze beste mensen hebben een leuke manier van schrijven en zo doende kreeg ik de smaak echt te pakken. Na overleg met Tineke(moest eerst aan het idee wennen, maar stond er snel positief tegenover) en Sander (doe het maar gerust. wij zorgen voor de zaak) om het eerder te doen dan op mijn drie en zestigste, want ons bedrijf moet natuurlijk wel doordraaien, vonden zij het een prima idee. Tineke vertelt het nu aan een ieder die het maar horen wil. 30 Mei vertrekken wij. Jur en John gaan mee tot Nijmegen en gaan rechtsaf richting het westen en dan via Noord Holland weer terug naar huis.Ik ga bij Nijmegen links af richting de Ooipolder waar ik de route van 'Reitsma's Route naar Rome" volg. www.reitsmaroutes.nl Mijn route gaat onder het Ruhrgebied langs richting Koblenz. Via de Rijn en het Zwarte Woud in Zuid Duitsland kom ik uit bij het Bodenmeer(see) Dan krijg ik een paar pittige stukken door de Alpen (wat mij erg leuk lijkt) om via het Gardameer de Povlakte te bereiken.(lijkt mij het saaiste stuk van de hele reis) In Florance wat cultuur opsnuiven (vroeger had ik een leraar die er ieder jaar naar toe ging) en dan verder naar Siena, bekend van de paarderennen dwars door de stad, richting Rome (pittige Appenijnen) waar ik vier week na vertrek hoop aan te komen. Zo'n dag of vier voor aankomst in Rome gaat het thuisfront een vliegreis voor mij boeken. Met Ryan-air vlieg ik en mijn Koga weer terug naar nederland. De fietsreis word een sponsortocht t.b.v. de activeiten in Roemenie van Annovyn de stichting. Koops Reclame bestaat binnenkort 25 jaar en hoopt financieel een beetje los te peuteren van klanten en relaties. Tevens kan een ieder mij van dag tot dag, via een verslag, volgen. Ik heb er zin in.

Het project Kids en Bizz van de Starter doneert voor Annovyn.
fairtrade

Op de Openbare Daltonschool de Starter in Groningen worden de kinderen wegwijs gemaakt in de wereld van het ondernemerschap. Groep 8a gaat in het kader hiervan fairtrade producten van de Wereldwinkel verkopen. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de stichting Annovyn. Wat een prachtig initiatief! Wij van Annovyn hopen dat jullie allemaal onvoorstelbaar goede top-verkopers blijken te zijn!

Gouden en zilveren muntenverzameling
Munten

30 september 2009. Annovyn heeft vandaag van een anonieme (en gulle) gever een collectie gouden en zilveren munten gekregen waarvan de waarde wordt geschat op 1300 euro. We houden jullie op de hoogte van de uiteindelijk opbrengst maar het is al wel duidelijk dat we hiermee weer een groot aantal kinderen kunnen ondersteunen in de huiswerkklassen.

DVD Schoolkamp
Kamp2009

5 juni 2009. Olly is van 11 t/m 14 mei 2009 weer met groep 7/8 van de Borgmanschool op kamp geweest. Eenmaal terug heeft hij ruim vier uur aan videoopnames teruggesnoeid tot een videoimpressie van dertig minuten. Deze video is inmiddels in het bijzijn van alle betrokken acteurs in premiere gegaan en wordt nu te koop aangeboden aan de ouders. Uiteraard komt de opbrengst van de DVD volledig ten goede aan de stichting Annovyn.

KampDVD
Reisfonds
trein

9 april 2009. Ali belde dolgelukkig om te vertellen dat hij eindelijk bericht had gekregen dat hij in Nederland kan blijven.

We hebben een reisfonds in het leven geroepen om een jongeman, laten we hem voor het gemak maar Ali noemen, de mogelijkheid te geven om zich goed voor te bereiden op een veder leven in Nederland. Intussen is gebleken dat hij buiten zijn schuld niet kan worden uitgezet. Echter de molens malen langzaam en voordat we het weten is er weer een schooljaar verloren. Omdat hij geen onderwijs mag volgen kan hij geen geld krijgen voor reiskosten. We zullen niet het hele relaas op de site zetten is voor hem niet leuk, maar zeker niet voor de betreffende ambtenaren van de IND en DTV. Voor ons telt dat deze jongen in ieder geval zich voor 100% inzet om iets van zijn leven in Nederland te maken en gaat voor opleiding en baan waarmee hij in Nederland een bestaan kan opbouwen.

Dagje uit

Van 18 to 23 oktober 2008 verblijft een groep jeugd uit Midwolda in het romadeel van het dorp Deaj in centaal Roemenië.
Ze ervaren hoe het is, als je wieg niet in een welvarend land als Nederland stond en ze ontmoeten de jeugd van Deaj die financieel minder bedeeld is. Samen met hen trekken ze een aantal dagen op en doen allerlei sport en spel activiteiten.
Dinsdag 20 okktober gingen ze samen met een groep jeugd uit Deaj naar Sighisoara en Tirgu Mures van de Nederlandse en Roemeense kinderen was nog nooit iemand daar geweest.
Annovyn de stichting financierde dit initiatief omdat we het contact en de ervaring als zeer positief ervaren en we hopen dat het voor de Roma kinderen een stimulans is om door te zetten. Deze Roma kinderen doen mee aan naschoolse opvang, die wordt geleid door een Rom die in Deaj is geboren en psycholoog is. Hij zet zich in voor zijn dorpgenoten.
De dag was een ongelovelijke ervaring voor de beide groepen. De nederlandse kinderen ervoeren aan de lijve hoe het is om niet voor vol e worden aangezien. Niemand uitgezonderd had de indruk dat de mensen hen niet serieus namen, en bij alles werden ze in de gaten gehouden, want........ Alleen bij de Mac Donalds hadden ze het gevoel welkom te zijn. Voor de rest beveiligings mensen er boven op en priemende blikken op straat.
De Roma jeugd genoot van de aandacht en de nieuwe indrukken. Vooral de onvoorwaardelijke aandacht en vriendschap die ze ontvingen van hun nederlandse "familia" was voor hen hartverwarmend. Dank zij hen konden ze genieten van een reisje dat anders onbereikbaar scheen.

deaj-1-kl deaj-2-kl deaj-3-kl

Opbrengst DVD kamp Zernike naar Annovyn
Op de ouderavond voor de 1e klas van het Zernike Atheneum Plus werd de dvd " Eerste Klas Kamp" vertoond. Deze film van twintig minuten gaf een impressie van drie dagen kamp voor brugklassers in Winsum. Belangstellenden konden na afloop van de ouderavond de volledige film van vijftig minuten bestellen voor � 5. De opbrengst komt volledig ten goede van de stichting Annovyn. Olly kon de volgende dag al �170 op de rekening van de stichting storten van ouders die ter plekke betaalden, het resterende bedrag zal bij de distributie van de dvd's geïnd worden. Het bedrag wordt gebruikt voor de financiering van een huis in Diosig in Roemenië, lees hierover meer. Al met al een groot succes waarbij alle partijen (lees: ouders, brugklassers, stichting Annovyn en hulpbehoevende kinderen) gewonnen hebben. Een soort win-win-win-win-situatie dus!
Sinterklaas in Workum
Sinterklaas in Workum. 4 december 2006. Sinterklaas kwam nog vlak voor zijn verjaardag nog een bezoekje brengen aan de Workumse bewoners van Looiersbuurt. Even voor de duidelijkheid, dit is een verzorgingstehuis. Tijdens deze bijeenkomst dacht de Sint even dat hij hier de dominee is, maar dat is natuurlijk nonsens, Sinterklaas is een bischop. Voor iedereen was er een pakje in een zakje van Annovyn. Jaja beetje in de war misschien maar zeker wel een Sint die zich inzet voor het goede doel.  
Kinderen voor kinderen
Drie meiden uit Siddeburen en Enschede die heel graag dansen en naar muziek luisteren, bedachten dat je daar wel geld mee kon inzamelen voor een arm kindje.

Marissa Nikki en Celine traden op en het geld (8.46 Euro) ging naar de Annovyn de stichting.

Daar kun je een mooi boek voor kopen voor een kindje dat graag leest maar zelf geen geld heeft om een boek te kopen.  
Xaptor sponsort Gor

Xeptor sponsort Gor


Gor, de Jongen die Szandra geweldig ondersteunde en motiveerde, kreeg van Xeptor uit Leiden (een leverancier van Computer Mobiel bv) een IBM Thinkpad. De directie besloot hiervoor een uitzondering te maken, omdat Gor een uitzondering op zich is. Als 12 jarige vluchtte hij met zijn ouders voor de oorlog in Armeni�. Nu 6 jaar later heeft hij zijn VWO diploma op zak. In zijn vrije tijd werkt hij om geld te verdienen voor zijn studie. Daarnaast vindt hij nog tijd voor zijn grote hobby de jeugdkerk op Texel. Hij is net begonnen aan een studie medicijnen in Amsterdam. Na zijn studue wil hij zijn kennis inzetten voor de armen in de wereld. Ook nu zou hij maar al te graag zich inzetten in hulpprojecten in het buitenland. Hij mag niet want na al die jaren in Nederland heeft hij nog steeds geen status. 
Rommelmarkt Leek

Rommelmarkt leek


De Rommelmarkt heeft als doelstelling geld in te zamelen voor goede doelen. Elk jaar worden twee nieuwe doelen gezocht. De doelen zijn charitatieve instellingen die het vaak alleen van giften en donaties moeten hebben.
��n van de doelen van dit jaar is de stichting Annovyn.
We zijn er heel erg blij mee.
De rommelmarkt wordt gehouden bij de Geref. Kerk de Hoeksteen in Leek.
Voor informatie kunt u terecht op de website
www.rommelmarkt-leek.nl .De rommelmarkt in Leek was een bijzonder evenement waar honderden mensen op af kwamen
De organisatie was perfect. Een dikke honderd vrijwillers waren in touw om alles in goede banen te leiden. De goederen lagen prachtig gesorteerd te koop. Eigenlijk is het woord rommelmarkt niet echt op zijn plaats. Een warenhuis voor gebruikte spullen was het meer.
Annovyn heeft zich met hulp van Jur Koops daar twee dagen kunnen presenteren

Tijdens een kerkdienst in oktober werd ons een cheque van 1500 Euro overhandigd. Hiervoor ieder die eraan heeft bijgedragen hartelijk dank.

Voetballertjes in Afrika

NeMaTo


Voetbalspullen, dat is wat zij nodig hebben, dat is wat wij voor hen willen realiseren. Zij zijn ruim 300 jongeren tussen 6-15 jaar oud, uit Nemato, (Nelson Mandela Township), te Port Alfred (Zuid-Afrika). Wij (Anne en Gert) zijn twee Nederlandse studenten, die nu een deel van hun studie aan de EISS campus in Port Alfred voltooien, die buiten schoolse activiteiten om, betrokken zijn geraakt bij deze toekomstige voetbalhelden uit de township.
Zij spelen in een voetballeague voor de jeugd, maar de omstandigheden waaronder zij spelen verschillen nogal van de omstandigheden waaronder onze toekomstige Cruijfjes zich ontwikkelen. lees verder
Kinderkampen in Bereg

Vanuit de Stichting Gastouders Hongarije kwam het initiatief om met oudere kinderen uit de tehuizen een kinderkamp te organiseren in Hongarije.. Het kamp wordt gehouden in Bereg en de deelnemende kinderen zijn 12 Roma kinderen uit deze omgeving en twaalf tehuiskinderen uit oost Hongarije in de leeftijd van 10-12 jaar. . Op 29 april start de eerste workshop voor de jongeren in Debrecen ter voorbereiding op het kinderkamp.

Zie project verslag en financi�le verantwoording.

Kaarten maken
kaarten Mw. Jo Klungers heeft als hobby het maken van kaarten.
Voor eigen gebruik.
Eerst.
Ze vindt het een leuke hobby en besteed er veel tijd aan. Heel veel tijd.
Ze maakt zoveel kaarten dat ze genoeg heeft om te verkopen.
Leuk om de aow wat aan te vullen. Maar nee, de opbrengst komt ten goede aan de stichting.
1,25 Euro per kaart met envelop.
We willen ons er niet mee bemoeien maar het materiaal komt aardig in de buurt van de verkoopprijs.
Naast haar kaarten- en sokkeninitiatief is zij ook een waar pleitbezorger van de stichting Leek en omstreken.
 kaarten

 

Fietstocht naar Santiago de Compostela
fietsen Fietstocht naar Santiago de Compostela

Mijn naam is Jur Koops, ik ben 55 jaar, en woon in Tolbert en ben rustend olieboer.

Het ligt in mijn bedoeling om in mei 2005 een pelgrimsfietstocht te maken naar Santiago de Compostela in Spanje. De te fietsen afstand is � 3200 km. Gaandeweg kwam ik op het idee om gesponsord te worden op deze tocht en het opgebrachte bedrag ten goede te laten komen aan de Roma�s in Roemeni�.
Stichting Annovyn zal het geld behartigen.

Het pad draagt de naam :�Jacobspad� In principe kan men op ieder gewenste plek beginnen aan deze tocht. In het noorden is de offici�le start in St. Jacobiparochie.

De Jacobswegen in Europa met Santiago de Compostela als einddoel.
Volgens de legende ligt in Santiago (Sant Yago betekent Sint Jacob) het stoffelijk overschot begraven van de apostel Jacobus.
De Spaanse legende wil Jacobus na de verrijzenis van Jezus de zendingsopdracht om te gaan naar het einde der aarde zo letterlijk opvatte dat hij na Finisterra (het einde der aarde) in Galici� (Spanje) trok.

Jacobus was de zoon van Zebede�s en Salome, de broer van Johannes en leerling van Jezus van Nazareth (Marcus 1 : 19) Jacobus, Johannes en Petrus waren de intiemste leerlingen van Jezus. Zij waren bij Hem op de belangrijkste momenten van zijn leven. Zoals in Getsemane. Tien jaar na het einde van de aardse weg van Jezus wordt Jacobus door koning Herodes met het zwaard onthoofd (Handelingen 12)

Sinds de Middeleeuwen is Santiago de Compostela al een bedevaartsplaats. De weg naar Santiago werd afgelegd door mensen die boete moesten doen. Er zijn talloze paden in Europa te vinden welke uiteindelijk allemaal naar Santiago leiden. Het is bijvoorbeeld bekend dat omstreeks 1150 abt Frederik van Hallum ene Aising naar Rome Jeruzalem en Santiago stuurde om boete te doen omdat hij een valse munter bleek te zijn. Hij werd vergezeld door Gertrudis van Driesum.

Een pelgrim kun je herkennen aan de schelp die ze meedragen. Het hele verslag vaan de tocht
Ondergoed voor de kinderkampen.
ondergoed Dinsdag voor ons vertrek naar Hen�ida kregen we van de familie Uil uit Midwolda nog een prachtig cadeau mee naar de kinderkampen. 60 stuks jongens en meisjes ondergoed en een tiental hemdjes. Naast de handdoeken is dat een welkome aanvulling op de basisuitrusting van de garderobe.
Handdoeken en speelgoed voor de kinderkampen
handdoeken Als je groepen kinderen uit Roemeense zigeuner nederzetting een week naar een zomerkamp haalt moet je niet verwachten dat deze met een koffer vol spullen komen.
We hadden dan ook in gedachten om ondergoed en handdoeken te kopen en die mee te nemen. Dan treft Olly op een verjaardag iemand die vraagt of we ook handdoeken kunnen gebruiken......

Een paar dagen later staan er dozen met handdoeken en leuk kinderspeelgoed op de stoep.
Inzameling bij opening nieuwe vestiging Jegerings & Co.
jegerings Het groente- en fruitbedrijf Jegerings & Co uit Venlo (klant van Annovyn BV) opent op 24 april een nieuwe vestiging in Venlo. Tijdens deze opening wordt de stichting Annovyn in de gelegenheid gesteld aandacht te vragen voor het project in Tarcea (multifunctioneel gebouw). Bij de ingang staat een bus waarin alle bezoekers hun bijdrage kunnen doen en er zal een soort "standje" komen waar men terecht kan voor nadere informatie.
Los van welke opbrengst dan ook is dit een geweldig initiatief!

Tijdens het feest was er een bus opgesteld voor giften aan het eind van de avond was daarin 1625 Euro gedeponeerd. Hiervoor hartelijk dank.
Honderdvijftig knuffeldieren van Mamamini.
knuffels Kringloopbedrijf Mamamini in Groningen (www.mamamini.nl) heeft 150 knuffels aan de stichting geschonken. Ze zijn bestemd voor de Roma-kinderen die deze zomer meedoen aan de zomerkampen in Hongarije. De bedoeling is dat ze allemaal een eigen knuffel krijgen als ze voor het eerst naar de zomerkampen gaan. Het zal een enorme verassing voor ze zijn, we hebben in afgelopen jaren nog nooit een kind met een knuffeldier aangetroffen in de dorpen.

 

Sportief initiatief.
kars Een leuke en sportieve sponsoractie is die van Kars Bultema uit Bussum. Hij laat zich per kilometer sponsoren voor de volgende tochten:

17 april Amstel Gold Race (100 km)
1 mei    Bussum - Groningen (220 km)
17 mei  11 meren tocht (100 km)
31 mei  11 stedentocht (240 km)

Iedereen kan Kars sponsoren voor een bedrag per verreden kilometer. Uiteraard komt de opbrengst ten goede aan de stichting Annovyn.
Ondermode
ondermode Dat de hulp soms vanuit de meest onverwachte hoek kan komen wordt maar weer eens bewezen door een partij goederen die de stichting krijgt van een bedrijf. Het laat zich nog het best omschrijven als ondermode, alles nieuw. Het is weliswaar voor volwassenen bestemd maar zo mooi dat we het niet kunnen laten liggen.
Een opsomming:
426 damesonderbroeken, 288 BH's, 128 herenonderbroeken, 32 heren T-shirts, 25 dames T-shirts, 6 sweaters, 4 colberts, 1 leren jas en 1 bontjas
Gasten camping "Meistershof" bouwen huis in Roemeni�.
meistershof In overleg met de evangelisatie commissie van de Gereformeerde Kerk Dwingeloo (organisator van campingdiensten) heeft camping Meistershof besloten de opbrengst van de collecte van de campingdiensten ten goede te laten komen aan de stichting Annovyn. Maar niet alleen tijdens de campingdiensten kunt de gasten geven. Op de receptie staat een �huisje� waar iedereen donaties in kan doen. Daar vindt men ook aanvullende informatie en er hangt een �thermometer� waarop te zien is hoeveel geld er al is ingezameld. Camping Meistershof heeft besloten om de opbrengst te verdubbelen. Surf naar www.meistershof.nl voor meer informatie.
Het geld voor de bouw is intussen overgemaakt Als de bouw start zullen de foto�s worden gepubliceerd op de pagina voor het huis van Meistershof voor Tarcea.
truien Truien
truien Uit Emmen kregen we deze prachtige warme truien.
Speciaal gebreid door een groep dames. Roel Ebbinge van Freeland BV zorgde ervoor en we hopen binnenkort ook de namen van deze ijverige breisters te kunnen melden.
sokken Sokken
sokken De dames Jo Klungers, Aukje Doornbosch en Martje v.d. Laan uit Leek breien sokken voor koude kindervoetjes. Mw. Jo Klungers begon van restjes sokjes te breien en aangestoken door haar enthousiasme sloten bovengenoemde dames zich bij haar aan. Het zijn al lang geen restjes meer die verwerkt worden tot sokjes, want inmiddels bestaat de buit uit 86 paar warme wollen kindersokjes, genoeg om alle kinderen van twee gemiddelde zigeunerdorpen van warme voeten te voorzien. Geweldig en hart(voet) verwarmend. Op de foto een stilleven van al die sokjes.