07-02-2016 Ziyanda heeft het naar haar zin
07-01-2016 Naar de high school
23-12-2013 Kerstkaart
20-04-2012 Een Brief
01-03-2010 Op bezoek
16-12-2009 Over naar Grade 2
23-09-2009 Rapport term 3 primary school
09-06-2009 Pamela schrijft haar eerste brief.
16-04-2009 Eerste rapport primary school.
27-01-2009 Nu al in de krant.
21-01-2009 Kleine meisjes worden groter.
08-12-2008 De school spullen gekocht
19-11-2008 Even op bezoek
10-06-2008 Derde rapport
21-09-2008 Toegelaten
09-09-2008 Sponsoring basisschool
20-02-2008 Het tweede rapport
10-06-2008 schoolfoto
10-06-2008 schooltrip
10-06-2008 Het eerste rapport
08-12-2007 Bij Ziyanda thuis
22-03-2007 Een verslagje van de Juf
17-01-2007 Ziyanda gaat naar school
02-01-2007 Ziyanda wil naar school


terug Ziyanda heeft het naar haar zin
Ziyanda 13 jaar Ziyanda is mijn naam een tijd lang noemde ze zich Pamela nu geeft ze toch weer de voorkeur aan Ziyanda.
Bijna ging er iets mis, moeders had zonder overleg toch maar besloten Ziyanda naar een andere school te sturen, we kwamen er achter door een foto met haar uniform. Direct contact opgenomen en Ziyanda wilde dolgraag naar de school van haar eerste keuze, daar waar ook al haar vrienden heengingen. Port Shepstone High verleende alle medewerking en Gert pleegde vanuit Kaapstad diverse telefoontje en nu zit ze in het juiste uniform op de juiste school.
Ziyanda vindt het geweldig. We hebben nu regelmatig contact via whatsapp en ze stuurt af en toe een foto. Hulp met huiswerk lukte ook op deze manier.
Als het om sport gaat is hardlopen favoriet, trots stuurde ze haar laatste certificaten 1e op 900 en 1200 meter en 2e met de estafette ploeg.
Op de foto: Zyanda(rechts) met vriendin.
terug Naar de high school
Ziyanda 12 jaar
Ziyanda 12 jaar We schrijven niet heel vaak over haar, maar ze werkt gestaag aan haar toekomst. Pamela Ziyanda Mqadi sinds 2007 ondersteunt Annovyn haar met het financieren van de school. Eerst de pre-school daarna Port Shepstone Junior Primary en Port Shepstone Senior Primary. Dit jaar begint ze aan grade 8 op Port Shepstone High. Het gaat prima. Op de vraag wat wil je later worden antwoordt ze gedecideerd: Prosecutor! Een opmerkelijke keuze voor een meisje van 12 vinden we, als we doorvragen blijkt ze er over nagedacht te hebben. "I want those thugs who commit crime to pay and not get away with it like in some cases. I want to end crime." Een prachtig streven, maar ook een lange weg eerst 5 jaar highschool dan 4 jaar universiteit en 4 jaar law school. We hebben voor vijf jaar highschool het geld gereserveerd. De sponsors die haar al die jaren hebben ondersteund hartelijk bedankt en hou vol om haar te helpen haar doel te bereiken.
terug Kerstkaart
kaart Een verrassing. Nog net de dag voor kerst kregen we een kaart van Pamela (Ziyanda). Ze doet het goed op school en ze schrijft dat ze zich er heel goed van bewust is dat een goede opleiding haar verder kan helpen. Een aantal mensen maakt maandelijks een bedrag over en daar zijn we als Annovyn heel blij mee we hebben haar beloofd de hele lagere school te ondersteunen met schoolgeld en schoolkleding en de kosten voor de taxi. De rest van de kosten worden uit de algemene middelen betaald. Als er nog lezers zijn die haar willen ondersteunen dan kan dat natuurlijk, bij de gift even vermelden dat het om pamela gaat. Fijn voor jullie om te weten dat er van dat geld geen cent naar welke vorm van overhead gaat.
(klik op de foto, om te vergroten)
terug Een brief
kaartje Vandaag (20 april 2012) kregen we een briefkaart van Pamela, als reactie op onze email een tijdje geleden.
(klik op de foto, om te vergroten)
terug Op bezoek
voorlezen Begin maart waren wij (Joke in John) op bezoek in Mantis and Moon, de thuisbasis van Gert, maar ook de plaats waar de moeder en grootmoeder van Ziyanda werken. Ziyanda komt er dan ook regelmatig, zeker nu wij er waren.
Ziyanda, die nu Pamela genoemd wil worden, is in anderhalf jaar behoorlijk veranderd, ze is veel vrijer geworden in de omgang en praat honderd uit in het engels.
Uit het rapport bleek dat het huiswerk te wensen overlaat we hebben haar daar dus zoveel als mogelijk mee geholpen. Moeder is er, zo als ze zelf zegt, 's avond te moe voor. Vooral rekenen is niet het sterkste punt. Pamela genoot van de aandacht en wij van haar inzet en vrolijkheid.
Het waren een paar leuke dagen en Pamela genoot vooral op de zondag toen er een speelkameraad in het hostel was en zij samen met haar broer Lungelo de hele dag genoten wat het hostel allemaal te bieden had. Zwembad, poolbiljard, jacuzzi, blackjack tafel en tafeltennis. schrijven genieten in de jacuzzi 20100301 (18)_kl
terug Over naar Grade 2
ziyanda rapp 2009_3a Ziyanda doet het goed op school, na de zomervakantie in januari mag ze beginnen aan grade 2

In taal en omgang is ze sterk maar met de tafels kan het beter. Huiswerk blijft ook een punt van aandacht, dat zal ook te maken hebben met haar thuis situatie.
terug Rapport term 3 primary school
ziyanda rapp 2009_3a Het derde rapport van Ziyanda, ziet er ook weer prima uit.
Men geeft hier cijfers of in woorden weer, in vier waarderingen. Tussen haakjes het niveau in nederland bij benadering.
4 = Outstanding / excellent Achievement - Presteert uitmuntend (8 9 10)
3 = Satisfactory Achievement - Presteert voldoende (6 7 8)
2 = Partial Achievment - Presteert niet voldoende (4 5)
1 = Not Achieved - Onvoldoende (4 of lager)
We mogen concluderen dat ze het goed doet op school, de leerkracht schrijft dat het een plezier is haar les te geven. Ze is beleefd en wel bespraakt. In de Zulu taal blinkt ze uit, Haar sociale vaardigheden zijn goed, rekenen is niet haar sterkste kant, in de Zulutaal blinkt ze uit.

ziyanda rapp 2009_3b kl ziyanda rapp 2009_3b kl Ziyanda kreeg een lijst mee van de school waarop de dingen staan die ze nodig heeft in Grade 2. G
terug Pamela schrijft haar eerste brief.
briefje Via Gert kregen we een briefje van Ziyanda (Pamela), Hi Grandpa, dat lezen we als: hi sponsors.
Ze heeft het helemaal zelf geschreven. Dat ze het prachtig vindt op school, blijkt wel uit het feit dat ze elke dag lachend naar school gaat. De resultaten zijn ook goed, goede cijfers. Ze maakt vaak haar huiswerk in het hostel Mantis and Moon waar oma en mamma werken, de gasten helpen haar hier graag bij en dat is goed voor haar sociale skils.
terug Eerste rapport primary school.
ziyanda rapp 2009_1a Het eerste rapport van ziyanda is binnen klik op de kleine foto om er kennis van te nemen. Hieruit blijkt dat er nog de nodige aandachtspunten zijn, maar als verzachtende omstandigheid willen we aanvoeren dat ze ook nog erg jong is.
Doe je best meid! ziyanda rapp 2009_1b kl
terug Nu al in de krant.
pamela paper klAmper een dag op school en dan al in de krant. Ziyanda of Pamela zoals ze op school word genoemd beleefde onlangs haar eerst schooldag, de plaatselijke pers maakte wat foto's van de nieuwelingen en zo kwam het dat Gert plotseling een foto van Ziyanda met juf en groepgenootje onder ogen kreeg.
Ook de duitse pers, Tageblatt besteedt in het item Jans Welt aandacht aan Ziyanda en onze stichting.


Hieronder de vertaling van Journalist Jan van Tageblatt (enige vrijheid omtrent de feiten zij hem vergeven)

De Keltische droomwereld in Zuid-Afrika

Nieuws uit Jans wereld: Pamela's kans op een betere toekomst.
De echte Pamela krijgen we pas na schooltijd te zien. Naar ons toe, die ze in het backpackers-hotel Mantis en Moon kent en vertrouwt, is ze uitdagend, ze lacht ons schalks toe en weet haar mondje wel te roeren. In februari wordt ze zes jaar en vandaag heeft Pamela, zoals ze genoemd wil worden, haar eerste schooldag in de Primary School in Port Shepstone, de meest nabij gelegen plaats hier in Umzumbe. Verlegen en opgewonden troffen Gert en ik haar in haar nieuwe klas aan, helemaal opgaand in haar opdracht. Die verlegenheid zal ze snel kwijt zijn, leergierig zal ze blijven - zo is tenminste onze ervaring in de twee achterliggende kleuterschooljaren. Pamela heeft een grote kans, een toekomst, en ze lijkt die ook te willen benutten. Hoe bewust zij zich daarvan is, dat ze door haar opleiding een echte kans geboden krijgt, is moeilijk in te schatten. Maar ze weet nu al wel wat ze wil worden, namelijk "lerares".

Ziyanda Pamela Mqadi heet ze voluit, en zij is de dochter van Nosipho en kleindochter van Harriet, beiden schoonmaaksters in het backpackers-hotel. Andy was destijds begonnen de schoolopleiding van Pamela te financieren. Omdat het backpackers-hotel toen bij lange na niet dat opleverde dat het vandaag doet, zocht hij naar ondersteuning. De Samaritanen waren snel gevonden: John Klungers, de vader van de backpackers-hotel-manager Gert, heeft samen met zijn compagnon een eigen software-bedrijf. Nadat die twee (voor hun werk) in Roemenië en Honagrijë waren geweest en daar de armoede van heel dichtbij hadden leren kennen, richtten zij de stichting "Annovyn" op (www.annovyn.org - het verhaal van Pamela is daar ook in het Duits na te lezen). De naam "Annovyn" duidt op een Keltische droomwereld, waarin alles mogelijk zou zijn geweest. John's insteek in het leven omschrijft de doelstelling van de stichting minder mystiek dan wel idealistisch: "Het is zwaar de wereld te veranderen, maar eenvoudig om de wereld voor één persoon te veranderen (of zeg maar "te verbeteren"), zegt hij. Dat is ook precies wat John voor Pamela hoopt. Onderwijs is de beste voorwaarde voor een beter leven. Vooral in een land als Zuid-Afrika, waar veel zwarte mensen van de oudere generatie, Aids niet eens als een ziekte willen onderkennen, of waar racisme door domme onwetendheid alleen nog maar gevoed wordt. Op dit moment heeft Pamela bij de stichting voldoende sponsoren die de opleiding betalen. Maar zelfs al zou het op een gegeven moment zo zijn dat er niet voldoende sponsoren zijn, dan nog garanderen John en zijn compagnon Pamela de financiële ondersteuning voor de volle twaalf jaar schoolopleiding. Pamela praat nu al beter Engels dan haar oma of andere jonge tijdelijke werkers, die Andy momenteel voor de uitbouw in dienst heeft. Pamela behoort bij een kleine minderheid van een handjevol Zulu-kinderen voor wie het mogelijk was om naar een kleuterschool te gaan, waar ze Engels leren en op de school worden voorbereid. Verder onderscheidt de openbare school waar ze nu heengaat zich kwalitatief enorm van de scholen in Umzumbe, het arme binnenland, waar de Zulu's in eenvoudige huizen leven, zonder riolering, vaak zonder werk, meestal zonder toekomst. Ook al bestaat er in Zuid-Afrika een leerplicht voor kinderen tussen de zeven en zestien jaar, toch kunnen velen van de zwarte bevolking niet eens de kosten (van potlood tot aan schooluniform) betalen voor de meest rudimentair voorziene scholen, waar soms tot 60 leerlingen van verschillende leeftijden in één lokaal worden onderwezen. En zij, die die opleiding volgen, spreken vaak slechts gebrekkig Engels, omdat zij in Zulu worden onderwezen. Dat opent voor hen zeker geen toekomst. En dan te denken dat president Thabo Mbeki bij zijn intrede negen jaar geleden "vrije opleiding voor iedereen" had beloofd. Pamela is bevoorrecht dankzij een paar idealisten, die geloven in een Keltische droomwereld. Of zij haar kansen zal benutten, hangt ook van haar omgeving af, waarin zij opgroeit. Moeder en oma zijn zich bewust van en dankbaar voor de ondersteuning, maar bovenal zijn ze trots op hun kleine Pamela in schooluniform en met haar goede rapporten - aan de leefomstandigheden in het binnenland, met zijn eigen wetten en morele voorstellingen, verandert dit echter niets. Pamela zal snel volwassen worden en moet al vroeg haar eigen weg zien te vinden; de nodige kennis zal zij daarvoor hebben.
terug Kleine meisjes worden groter.
pamela school 1 klKleine meisjes worden groter. Ziyandas 1e schooldag vandaag, vroeg op, nieuwe schooluniform aan en voor het eerst naar de grote school. ' Of zoals Ziyanda zelf zegt," no longer small girl, I go to the big school now!" In de voorbije dagen hebben we samen haar hele outfit bij elkaar gezocht, letterlijk gezocht, want big girl of niet, voor haar leeftijd is ze toch nog erg klein, en de juiste maten vinden was niet eenvoudig.

Maar vanmorgen zat ze er stralend bij, in de klas bij Juf Engelbrecht. Ziyanda wil zelf ook graag juf worden en ze oefent al aardig op Oma Harriet, die vertelt vol trots dat het engels van Ziyanda al vele malen beter is dan dat van haar. pamela school 2 kl pamela school 4 kl pamela school 4 kl
terug De school spullen gekocht
20090120 ziyanda kl.jpg Zo we waren niet de enigen die op jacht waren naar schoolspul… ook dat is een hele belevenis in afrika. Vrouwen met grote luidsprekers die de laatste schooluniform aanbiedingen over straat bleren, Een ziyanda die voor haar leeftijd veel te klein is, en dus alle shops afgelopen naar de juiste maten….
Maarrrr we hebben alles binnen! En ziyanda staat te popelen om te beginnen, ze rent vol trots met haar nieuwe schoolrugtas met schoollogo rond, niet langer naar de kleine school roept ze naar iedereen die het horen wil, naar de grote school!

Hier een lijst van aangeschaft spul

TruiR75
Sportbroek R70
Trainingspak R270
2 grijze schoolshirts R100
Schooltas R100
Badmuts R25
Zwemtas R30
Zwempak R90
Pennen, schriften etc R650
   
Totaal R1415

Eerder was al R700 uitgegeven voor noodzakelijke schoolspullen. En dan kom ik nu tot de ontdekking dat ik ergens R100 korting gekregen heb, want ik heb maar R1315 uitgegeven…. Dat is ergens gebeurd bij de shop van de school zelf, want daar betaalde ik 425 en dat had 525 moeten zijn zie ik nu… ach dat zal wel in de schoolkosten verrekend worden.
terug Even op bezoek
20081119 ziyanda klWe zijn in november naar Zuid Afrika afgereisd om een bezoek te brengen aan Gert die in het Hostel Mantis en moon woont. Een mooie gelegenheid om ook even de praten met de moeder en grootmoeder van Ziyanda (Pamela).
De laaste dag van ons bezoek daar kwam Nosipho met haar beide kinderen nogeven langs omdag te zeggen.
Ziyanda of Pamela zoals ze zich zelf voorsteld is lang niet meer zo verlegen als de vorige keer dat we haar zagen. Ze vindt het heel leuk op school en wil later onderwijzeres worden. Lungelo de broer wil dokter worden.
We praten en drinken wat en er is een een papier van de primary school, wat er allemaal moet worden aangeschaft.
We spreken af dat Gert mee gaat om dat allemaal te kopen.
We hadden al 250 euro op zijn rekening gestort voor het verven van de school, maar de mevrouw is dat geld nooit komen ophalen we boeken dat nu over naar de rekening voor ziyanda.
terug Derde rapport

rapport We kregen weer een rapport van Ziyanda opgestuurd, De lat ligt duidelijk wat hoger nu. maar ze doet volgens de juf goed haar best. ziyandarapp3-b kl

terug Toegelaten

ziyanda primschool kl Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar we hebben de bevestigingsfax binnen. Eerst vond men Ziyanda te jong, hoewel de preschool haar schoolrijp achtte, toen was men niet overtuigd dat haar moeder voldoende financiële draagkracht had. Gert is naar de school geweest om namens Annovyn te vertellen dat wij de betaling garandeerden. De formulieren zijn daarna meegeven en ingevuld, Op 15 september kwam de brief met het verlossende bericht. Geweldig voor Ziyanda. Ze heeft er erg veel zin in. Toen Gert de papieren uit Port Shepstone ging halen was Ziyanda in Mantis and Moon, op de vraag of ze mee wilde naar de nieuwe school was haar antwoord heel resoluut ja, Je moet weten dat Ziyanda liever bij moeder is dan met anderen op pad, maar hier konden geen 10 moeders tegenop.

>
terug De volgende stap.

ziyandarapp kl Ziyanda wordt groot en de laatste periode op de pre-school breekt aan. We moesten beslissen wat te doen. De inschrijving voor een nieuwe school moet voor 27 juni plaatsvinden.
We kunnen het niet maken om halverwege te stoppen met sponsoring. Het is dus voor de volle periode van het basisonderwijs of niets. We kozen voor het eerste en reserveren een bedrag van € 3000.00 voor de hele periode. Wat de precieze kosten voor een jaar zullen worden weten we niet precies, na een jaar zullen we het bedrag eventueel bijstellen.

Voor de Preschool lopen we prachtig sychroon met het Budget. Een nieuwe sponsor a €30,00 en een Sponsor van € 12,50 per maand brengen voorlopig het geld bijeen voor Ziyanda. We vinden het geweldig en we hopen dat ook zij zullen genieten van de wetenschap dat zij Ziyanda een kans geven. De sponsors in de afgelopen jaren ook hartelijk bedankt voor jullie inzet, waardoor een meisje dat ver woont maar toch dichtbij ons is, een kans krijgt. Als je een kaartje of brief wilt sturen naar Ziyanda, Stuur dan naar het volgende adres: Mantis and Moon tav Ziyanda Mqadi PO box 239 Umzumbe 4225 Moeder en oma werken daar en ook Ziyanda is daar regelmatig te vinden. We willen ook Gert Klungers niet vergeten in dit bedank stukje omdat hij het contact is tussen de stichting, scholen en de familie Mqadi.

terug Het tweede rapport

ziyandarapp kl Zyanda kreeg haar twee rapport. Ook weer een mooi rapport waarvan de inhoud voor zich spreekt. Ziyanda gaat met een goed gevoel en blij het tweede jaar in.

Het rapport en de uitleg kunnen jullie zien door op de kleine foto's te klikken.

ziyandarapp2-b kl  ziyandarapp2-a kl 
terug Schoolfoto

fire1 kl Schoolfoto

terug Schooltrip

fire1 kl De school waar Ziandya heen gaat organiseert regelmatig excursies. Op een daarvan moest Gert mee als begeleiding. De kinderen bezochten die dag de brandweerkazerne van Port Shepstone. De kinderen kregen uitleg over het werk van de brandweer en mochten het pak passen en met de brandspuit spuiten. Voor de kinderen en de begeleiding spannend en leerzaam.

fire2 kl
terug Het eerste rapport

ziyandarapp kl Zyanda kreeg haar eerste rapport. Over het algemeen ziet het er goed uit. Uit de rapportage blijkt dat de kinderen goed worden geobserveerd en er is individuele aandacht voor de verbeterpunten.
Het geld is absoluut de moeite waard. Wij zouden onze kinderen naar zo'n school sturen.

Ziyanda mag dan erg verlegen zijn bij Gert praat ze wel en goed engels. Haar opmerkingsgave is goed, toen ze een paar weken geleden bij Gert op kantoor zat hoorde Joke door de telefoon praten en zei toen: Hey Gert it is your mammi"

Het rapport en de uitleg kunnen jullie zien door op de kleine foto's te klikken.
De school noemt haar Pamela, dat komt omdat oma Ziyanda niet mooi vond en haar bij het opgeven de roepnaam Pamela liet noteren.
Het goede rapport werd gevierd met een groot ijsje.

ziyandarapp1 kl  ziyandarapp2 kl  ziyandarapp3 kl
terug Bij Ziyanda thuis
20070623-zyanda-03

In juni brachten Joke en John een bezoek aan Umzumbe. Hier woont Ziyanda en haar familie.

Moeder Nosipho en grootmoeder werken beide in het hostel "Mantis and Moon" We kenden beide dames van een eerder bezoek en het was geweldig hoe enthousiast ze waren ons weer te zien.
Vooral Nosipho wilde alles weten over ons gezin en was verrukt van de foto's van onze kinderen en kleinkinderen.
We maakten de afspraak een keer langs te komen op de heuvel waar ze woonden, iets buiten Umzumbe. De auto lieten we onderaan de heuvelstaan, er gaat alleen een smal pad naar boven, steil maar goed te doen. Hoewel als het regent wordt het een heel avontuur.

Harriet de oma was met de kinderen op stap naar kennissen een eind verderop. Gert ging ze halen met Nosipho. Joke en ik konden wat rond kijken.
Het huisje is klein en niet in heel goede staat er is wel een kraan maar geen water, dat nemen ze mee uit het hostel.
Een oude caravan doet dienst als opslag. De kippen lopen vrij rond en de outdoor keuken is niet erg overdadig. Een oude kapotte wasmachine is blijven staan, de was kunnen ze ook in het Hostel doen.
We hoorden later dat ze electriciteit via een munttoestel kunnen krijgen, maar daar wordt eigenlijk nooit gebruik van gemaakt het gaat ook prima zonder.

Ziyanda was erg overdonderd door de aandacht van al die witte mensen, Gert had ons er al op voorbereid dat ze heel verlegen is. Ze verstaat goed engels maar zeggen deed ze niets. Stijf tegen mamma aangedrukt. Een schatje om te zien. Broer Lungelo van 10 wilde wel praten. Ook hij spreekt goed engels. Zijn school wordt betaald door een Afrikaans gezin dat vroeger eigenaar was van het hostel. Ziyanda en Lungelo waren al drie weken niet naar school geweest vanwege een staking, Ziyanda vindt dat maar niets. School vindt ze prachtig. Ze zal nog wat geduld moeten hebben want de vakantie staat voor de deur. ook drie weken.

20070623-zyanda-01 kl 20070623-zyanda-02 kl 20070623-zyanda-aankomst-01 kl 20070623-zyanda-pad-01 kl
terug Een verslagje van de Juf
Ziyanda speelt op school

Kort verslag over Ziyanda Pamela Mqadi.

Pamela (zo wordt Ziyanda op school genoemd) is een vriendelijk en gehoorzaam meisje. Ze heeft op school snel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt en kan goed spelen, zowel alleen als in de groep. Ze doet het goed in de klas met betrekking tot schoolwerk en is zeer innovatief in het vrij spelen. (ze gebruikt blokken en vormen om o.a. torens en bloemen te maken).

Hoewel ze nog steeds weinig engels spreekt, verstaat ze de taal wel en doet wat haar verteld wordt in het engels.

Vriendelijke groet

Mrs F. Desai
Blue Group Educator

Op de andere foto's staat Ziyanda met haar Juf en allerbeste vriendjes. De laatste foto is genomen in Mantis & Moon met haar moeder.
(Je kunt de foto's vergroten door er op te klikken)

met juf en vriendjes met vriendjes met mam in Mantis
terug Ziyanda gaat naar school
Ziyanda voor haar school op de eerste schooldag

Op 17 januari 2007 was de eerste schooldag van Ziyanda.
Ze bezoekt de Yvonne Robinson Pre-primary school in Port Shepstone van Maandag tot Vrijdag van 8 - 12.00 uur. Ze wordt met een minibus dagelijks vervoerd van Umzumbe naar Port Shepstone (ongeveer 14km). Ziyanda heeft met door deze school te volgen een privilege verworven waarmee haar kansen op een goede opleiding en een goede positie later enorm zijn toegenomen.

De blijdschap van de kleine Ziyanda en de dankbaarheid van haar familie, bewijst dat we een goede keuze hebben gemaakt.
We hopen sponsors te vinden die samen met Pamela Ziyanda deze weg willen gaan. Op 16 januari werd schoolkleding en een rugzak gekocht voor 350 ZAR (€ 37)
Verder werden aangeschaft:

Samen 150 ZAR (€ 16 )
een buskaart van 250 ZAR (€ 27,50)

beetje eng kl oma harriet kl school-1 kl school-2 kl school-3 kl
terug Ziyanda wil naar school

Ziyanda in mantis and moon Gert Klungers en Andy Fink:
The Mantis & Moon Backpackers Lodge Umzumbe Zuid Afrika
Pamela Ziyanda Mqadi, dochtertje van Nosipho, 1 van onze schoonmaaksters. Ze is nu 3 en half en wil volgend schooljaar naar school (januari).
Gezocht Sponsors die voor langere tijd 13 to 14 jaar willen bijdragen aan de kosten.

4500 ZAR (€ 480.00) schoolkosten.
3000 ZAR (€ 320.00) Reiskosten.
500 ZAR (€ 53.00) Diverse kosten

Annovyn de stichting heeft zich voor 2 jaar garant gesteld voor een bedrag van € 1800.00. De bedoeling van de garantstelling is dat Ziyanda niet hoeft af te wachten tot er voldoende sponsors zijn omdat Annovyn het geld eerst voorschiet.